Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΟΠΛΑ

  1. Καραμπίνα-BENELLI BECCACCIA

    Καραμπίνα-BENELLI BECCACCIA

    Τιμή1,601.00€

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ ΗΜΙΑΥΤΟΜΑΤΕΣ

    ΔΙΑΜΕΤΡΗΜΑ : 12

    ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ : Αδρανείας περιστρεφόμενη κεφαλή

    ΒΑΣΗ : Αλουμινίου

    ΚΑΝΝΗ : magnum, 61cm. με 3 εσωτερικά κρυογενή τσοκ (***, ****, *****)

    ΚΟNΤΑΚΙ : Καρυδιά με elegant system και κολάρα αλλαγής κλίσης πάνω κάτω αριστερά και δεξιά

    ΠΑΠΙΑ : Καρυδιά με elegant system

    ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ : Ιδανικά ζυγισμένο όπλο με χαμηλό βάρος μόλις 2,750kg, ρίγα με ανθρακονήματα, κρυογενή εσωτερικά τσοκ για ακόμα καλύτερη κατανομή και κολάρα αλλαγής κλίσεων πάνω κάτω, αριστερά και δεξιά.

    ΒΑΡΟΣ : 2,750 kg

    ΑΞΕΣΟΥΑΡ : Πέλμα gel για απόσβεση κραδασμών, υπερηψωμένη ρίγα με ράμπα 8mm και τσοκ κρυογενή έσω-έξω 5cm * και **.

    ΠΙΕΣΕΙΣ : 1370 bar
    1. Καραμπίνα-BENELLI RAFFAELLO CRIO

      Καραμπίνα-BENELLI RAFFAELLO CRIO

      Τιμή1,939.00€

      ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ ΗΜΙΑΥΤΟΜΑΤΕΣ

      ΔΙΑΜΕΤΡΗΜΑ : C12

      ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ : Σύστημα αδρανείας με περιστρεφόμενη κεφαλή.

      ΒΑΣΗ : Ergal (κράμα αλουμινίου).

      ΚΑΝΝΗ : magnum 66 & 71cm με 2 εσωτερικά κρυογενή τσοκ (***, ****).

      ΚΟNΤΑΚΙ : Ξύλινο από ξύλο καρυδιάς με κολάρα αλλαγής κλίσεων πάνω κάτω αριστερά και δεξιά

      ΠΑΠΙΑ : Ξύλινη από ξύλο καρυδιάς.

      ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ : Η κάννη και τα τσοκ είναι κρυογενή ενώ η ρίγα είναι εναλλασσόμενη από ανθρακονήματα και διαθετει κολάρα αλλαγής κλίσεων πάνω κάτω, αριστερά και δεξιά.

      ΒΑΡΟΣ : 3,000 κιλά

      ΑΞΕΣΟΥΑΡ : Πέλμα gel για μείωση ανάκρουσης και έσω-έξω κρυογενή τσοκ 5cm * και ** καθώς και εναλασόμενες ρίγες με ράμπα σε 8mm και 10mm σε 66 και 70εκ

      Oνομα Σκοτίας, μάρκετινγκ Αμερικής

      Το νέο σουπερποζέ της αμερικανικής εταιρείας Connecticut Shotgun Manufacturing Company φέρει το σκοτσέζικο όνομα Inverness. Πρόκειται για όνομα πόλης και ίσως το πιο αναγνωρίσιμο σκοτσέζικο τοπωνύμιο. Γιατί όμως χρησιμοποιείται ένα σκοτσέζικο όνομα για ένα αμερικανικό όπλο;

      Η ιστορία ξεκινά το 1883, όταν ο John Dickson πατεντάρισε το πλαγιόκαννο που φέρει το όνομά του. Είχε κυρτή βάση και ειδικό μηχανισμό, οπότε δικαίως έγινε διάσημο. Στη δεκαετία του 1990 ένας άλλος Σκοτσέζος, ο David MacKay Brown, μετέφερε τον μηχανισμό του πλαγιόκαννου στο σουπερποζέ. Η βάση είναι κυρτωμένη -όσο μπορεί να είναι κυρτή μια βάση σουπερποζέ- και έτσι δικαιολογεί τον ισχυρισμό ότι είναι το πρώτο σουπερποζέ Round Action.
      Rizzini Round Body, η πολυτελής μορφή του ιταλικού μεσαίου σουπερποζέ.
      Rizzini Round Body, η πολυτελής μορφή του ιταλικού μεσαίου σουπερποζέ.
      Το σουπερποζέ του MacKay Brown κέρδισε μια σημαντική μερίδα αγοραστών στον κόσμο του χειροποίητου όπλου. Κέρδισε επίσης τον θαυμασμό δημοσιογράφων, ανάμεσά τους και ο γράφων, για την κομψότητα και την ομορφιά του. Ουσιαστικά είναι το πρώτο σουπερποζέ που σπάει το μονοπώλιο της ολόκληρης φωτιάς στο σουπερποζέ ύψιστης ποιότητας. Τα σχόλια γρήγορα έδωσαν έναυσμα για «αντιγραφές», από κατασκευαστές όπως η Battista Rizzini. Και εδώ η ιστορία αποκτά εμπορικό ενδιαφέρον!
      Το κυρτό Rizzini δεν έχει καμία, μα καμία, μηχανική διαφορά από το «κοινό» σουπερποζέ της ίδιας εταιρείας. Η τιμή του κυρτού μοντέλου όμως είναι διπλάσια από το κοινό, 5.000 ευρώ δηλαδή αντί 2.000. Γρήγορα ακολούθησαν οι υπόλοιποι Ιταλοί κατασκευαστές μέτριων σουπερποζέ, που όλοι τυγχάνουν να συνδέονται συγγενικά (είναι δηλαδή όλοι μέλη της ευρύτερης οικογένειας Rizzini). Ολα τα κυρτά μοντέλα έχουν ανεβασμένη τιμή!
      «Εισβολή»...
      Σε αυτό το έτοιμο «πεδίο μάχης» βρήκε χώρο ελιγμών η αμερικανική CSMC, εισβάλλοντας με έναν τρόπο που επεξεργάστηκε με άλλα νέα μοντέλα στο πρόσφατο παρελθόν: Ανακοινώνει το νέο μοντέλο και την τιμή που θα έχει όταν μπει σε τακτική παραγωγή. Ταυτόχρονα προσφέρει μια άκρως δελεαστική τιμή για ένα χρονικό διάστημα. Ετσι προέκυψε το νέο μοντέλο, το Inverness.
      Ασχετα με το εξωτερικό σχήμα της βάσης, ο μηχανισμός παραμένει ίδιος στα ιταλικά όπλα.
      Ασχετα με το εξωτερικό σχήμα της βάσης, ο μηχανισμός παραμένει ίδιος στα ιταλικά όπλα.

      Οι συνειρμοί λόγω σκοτσέζικου ονόματος είναι προφανείς, και κάπως ξενίζουν. Διότι πρόκειται στην ουσία για εμπορικό... φύλλο συκής, που ελάχιστα κρύβει την προσπάθεια... καπηλείας της δουλειάς του MacKay Brown. Αλλά αυτά έχει η πρωτοπορία: ο πρώτος τραβά το ζόρι, οι έποντες βρίσκουν έτοιμο μονοπάτι!
      Το ποζέ που άρχισε τη μόδα της κυρτής βάσης, το σκωτσέζικο MacKay Brown.
      Το ποζέ που άρχισε τη μόδα της κυρτής βάσης, το σκωτσέζικο MacKay Brown.
      Το Inverness θα έχει κανονική λιανική 8.999 δολάρια, αλλά αν γίνει παραγγελία τώρα η τιμή είναι μόλις 2.990 δολάρια! Προς τιμήν της CMSC αυτή η τακτική ακολουθείται πιστά. Δεν είναι διαφημιστική μπαρούφα, και το απέδειξε στα δύο της πρώτα μοντέλα, το RBL και το A10, όπου οι τιμές πράγματι ανέβηκαν στα προαναγγελθέντα ύψη. Οσοι λοιπόν παραγγείλουν έχουν εξασφαλισμένο εμπορικό κέρδος στα όπλα τους.
      Fabarm Elos, η πιο οικονομική έκδοση σουπερποζέ με κυρτή βάση.
      Fabarm Elos, η πιο οικονομική έκδοση σουπερποζέ με κυρτή βάση.
      Τι προσφέρει το Inverness; Εξωτερική εμφάνιση που αντιγράφει το πρότυπο του MacKay Brown, πιο... πιστά από τα ιταλικά όπλα. Εχει κυρτή ένωση ουράς και βάσης, μακριά ουρά, μακρύ σίδερο πάπιας και συστατικά που αρέσουν στο αμερικανικό κοινό, όπως ταρταρούγα παλαιού τύπου και κοντάκι από αμερικανική καρυδιά.
      Ο σκοτσέζικος μηχανισμός δεν έχει καμία συγγένεια με τα φθηνά ιταλικά όπλα.
      Ο σκοτσέζικος μηχανισμός δεν έχει καμία συγγένεια με τα φθηνά ιταλικά όπλα.
      Ο μηχανισμός βέβαια είναι μια παραλλαγή του σύγχρονου σουπερποζέ, και σε καμία περίπτωση δεν είναι αντιγραφή του σκοτσέζικου πρότυπου. Αυτό βέβαια δεν ενδιαφέρει τον μέσο αγοραστή. Ο μέσος αγοραστής θέλει το «περίβλημα» και όχι την ουσία. Και αυτό του το προσφέρει η CSMC, πιο γενναιόδωρα από τους Ιταλούς (στη μισή τιμή αν η παραγγελία γίνει τώρα).
      ΠΙΕΣΕΙΣ : 1370 bar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου